Workshops in jouw klas?

De arbeidsmarkt betreden is voor heel veel jongeren niet zo evident. Waar begin je met het zoeken naar werk? Wat betekenen al die afkortingen: VDAB, RVA, IBO, BIT? Hoe zorg je ervoor dat een werkgever je uitnodigt voor een sollicitatiegesprek? Vaak is zoeken naar werk voor leerlingen een moeilijk verhaal van trial-and-error.

Maar dat hoeft niet! Wij bieden GRATIS workshops aan waarbij we jouw leerlingen begeleiden bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. We leren hen hoe ze moeten solliciteren, wat ze allemaal in orde moeten brengen na het afstuderen, waar ze op zoek kunnen gaan naar werk, enzovoort.

Download hier de brochure.

Wat bieden we aan?

Een loopbaanconsulent van de Liberale Vakbond komt bij jou in de klas een workshop geven. Onze lesgevers stellen zich neutraal op en proberen om vanuit hun eigen ervaring met werkzoekenden de jongeren wegwijs te maken op de arbeidsmarkt. Een workshop duurt ongeveer één lesuur. Afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen er meerdere workshops gegeven worden. In de workshops staat interactie met de leerlingen centraal. We gebruiken nieuwe media, filmpjes, opdrachten, spelvormen enzovoort om de workshops boeiend en interessant te houden voor de jongeren.
We kunnen deze workshops gratis aanbieden dankzij de Vlaamse Overheid. Het ondersteunen van leerlingen bij hun eerste stappen naar de arbeidsmarkt kadert in ons project ‘Focus op Talent’.

Welke workshops zijn er?

  • School gedaan! Wat nu?
  • Solliciteren: cv en motivatiebrief
  • Solliciteren: het gesprek
  • Solliciteren in een digitale wereld
  • Wat zijn je rechten en plichten als jobstudent?
  • Wat je moet weten over arbeidsrecht & sociale zekerheid

Meer informatie over de verschillende workshops vind je terug in onze brochure. Indien je graag de focus op een specifiek thema wil leggen, of op een specifieke sector (bv. zorgsector), dan bekijken we graag wat er mogelijk is!

Interesse? Neem contact met ons op via info@freezbe.be !