Wat is FreeZbe?

Freezbe, dat is de jongerenvakbond van ACLVB. Wij komen op voor de rechten van jobstudenten, schoolverlaters, werkzoekenden, en jonge werknemers. We helpen je op weg met een heleboel informatie en advies. Zit je met een probleem? Dan zijn wij er om jou te helpen!

Wat doet een vakbond?

In een notendop: een vakbond verdedigt de belangen van werknemers en werkzoekenden op allerlei niveaus: in het bedrijf, de sector en de politiek. Wij bekijken of de keuzes die bedrijven of politici maken wel in het belang zijn van (jonge) werknemers. Is dat niet zo? Dan gaan we onderhandelen en proberen we om een compromis te bereiken. Slechts wanneer het absoluut niet anders meer kan, gaan we over tot acties. 

Onze diensten voor werknemers.

Daarnaast hebben we allerlei diensten waar je als lid gebruik van kan maken. Zo ben je goed geholpen!

  • Juridische ondersteuning. Zit je met een bepaald probleem of heb je een conflict op je (studenten)job? Dan kan je terecht bij onze juridische dienst. 
  • Loopbaanconsulenten en -begeleiders. Wil je beginnen zoeken naar werk, maar weet je niet hoe? Heb je een job maar wil je iets anders doen? Onze consulenten en begeleiders helpen je op weg! 
  • UitbetalingsinstellingWil je een uitkering uitbetaald krijgen? Of wil je jeugdvakantie aanvragen? Dan kan je ook terecht bij ACLVB. Wij volgen je dossier op en helpen je door de administratieve rompslomp. 
  • Hulp bij het solliciteren. Heb je informatie nodig? Iemand om je cv na te lezen? Dan kan je altijd terecht bij Freezbe!
  • Informatie en adviesHeb je vragen over je belastingen, studietoelage, pensioen, pensioensparen, kindergeld, ... ? Dan kunnen we je zeker verder helpen!
  • Voordelen en kortingen. Met je lidnummer kan je inloggen op www.voordelen.aclvb.be en krijg je een overzicht van de vele voordelen die je krijgt met je FreeZbe lidkaart! O.a. kortingen bij pretparken, daguitstapjes, winkels, webshops, enzovoorts. 

Waarom aansluiten bij een vakbond?

Als je lid bent van Freezbe - ACLVB Jongeren, dan versterk je de onderhandelingspositie van onze afgevaardigden.
Daarnaast kan je beroep doen op alle voordelen en diensten van de liberale vakbond. Je ontvangt ook een handige Freezbe lidkaart waarmee je allerlei kortingen en voordelen krijgt!

Word nu lid! Het is gratis voor studenten! 

What's the catch?

Je vraagt je misschien af waar het addertje onder het gras zit. Wees gerust: er is er geen. Wanneer je aan het werk gaat, of op je 25ste verjaardag word je automatisch uitgeschreven. Je zal wel een brief krijgen met de vraag om je aan te sluiten bij ACLVB, de liberale vakbond. Maar tot dan ben je, gegarandeerd, gratis lid en kan je gebruik maken van onze dienstverlening en onze voordelen. Er is dus geen enkele reden om het niet te doen!

Word nu lid! Het is gratis voor studenten!