Hoeveel mag ik werken als jobstudent?

Ben je student en wil je wat geld bijverdienen? Dan kan je aan de slag als jobstudent. Als jobstudent kan je 475 uur per jaar werken met een verlaagde sociale zekerheidsbijdrage. 

Als je maximaal 475 uur per jaar werkt als jobstudent betalen jij én je werkgever minder sociale bijdragen. een normale werknemer staat 13,07% van zijn loon af aan de sociale zekerheid. Bij een jobstudent is dat slechts 2,71%. Je houdt dus een stuk meer over van je brutoloon. Het nadeel is dat je dan wel geen sociale rechten opbouwt, zoals vakantiegeld of een uitkering.

Ook je werkgever is blij, want ook hij moet minder bijdragen aan de sociale zekerheid. Dat maakt jobstudenten erg interessant omdat ze goedkoop en flexibel zijn.

Als je als jobstudent aan de slag wil hoef je eigenlijk niks te doen. Je werkgever zal je gewerkte dagen doorgeven aan de overheid. Je kan je aantal gewerkte dagen makkelijk terugvinden op de website van student@work. Zo weet je per

Wil je meer werken dan 475 dagen? Dat kan ook! Maar dan zal je meer sociale zekerheidsbijdragen betalen. Lees er hier meer over.