5 veelgemaakte fouten op je cv

Je cv is het belangrijkste document wanneer je op zoek gaat naar werk. Het is een samenvatting van je (professionele) leven en het zal bepalen of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. ACLVB Jongeren leest gratis jouw cv na. Maar hieronder vind je alvast de fouten die wij het vaakst tegenkomen.

1. "Curriculum Vitae" als titel

Op ontzettend veel cv's lees je de titel "Curriculum Vitae". Het is beter om je naam bovenaan in het groot te zetten. Een werkgever weet best dat het A4'tje dat voor hem ligt een cv is. Het is dus verloren ruimte om dat nog eens in het vet bovenaan te gaan zetten. Je naam als titel nemen is veel beter en het zorgt ervoor dat de werkgever jouw naam beter zal herinneren. Dat vergroot dan weer de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

2. Geen moeite in de opmaak

De opmaak van je cv vertelt ook al heel wat. Een mooi opgemaakte cv toont aan dat je oog hebt voor detail, dat je netjes bent, en dat je wellicht over een goede computerkennis beschikt. Een slordige cv toont net het omgekeerde aan. Je doet er dus goed aan om tijd en moeite te steken in het ontwerpen van je cv. Gebruik lijntjes, kolommen, icoontjes, ...

3. Schrijffouten op je cv

Deze spreekt voor zich. Schrijffouten zijn echt not done. Fouten maken op zo'n belangrijk document toont aan dat je nogal nonchalant en slordig bent. Laat je cv echt meerdere keren nalezen. Door familie, vrienden, of door ons!

4. Too much information

Heel wat mensen vermelden hun hobby's en interesses op hun cv. Dit kan nuttig zijn wanneer de hobby's relevant zijn voor de job. Als je solliciteert als leerkracht, dan is het nuttig dat je vermeldt dat je ook in de chiro of scouts hebt gezeten. Maar als je solliciteert als boekhouder, dan hoef je niet echt te vermelden dat je een fervente Game of Thrones fan bent.

5. Leuke_jjongen69@hotmail.com is niet professioneel

Deze is misschien wel héél onprofessioneel, maar we krijgen heel vaak mailtjes van jongeren die nog een e-mailadres gebruiken uit hun jeugd. Ooit vond je dit wellicht een heel cool e-mailadres, maar bij het solliciteren naar werk mag het best wel wat formeler. Maak best een nieuw e-mailadres aan, partyanimal27@hotmail.com!

 

Wil jij je cv laten nalezen door één van onze experts? Stuur hem door via dit formulier!
Meer tips voor het schrijven van een cv vind je in de categorie "werkzoekenden".